BBP, YÖK'ün tamamen kaldırılmasını istiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, hükümetin Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) mevcut taslakta yalnızca koordinasyon ve planlama göreviyle sınırlı tuttuğunu belirterek, bu kurumun ''tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini'' savundu.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, bazı rektörlerin ''üniversitelerde türbana serbestlik verilmesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini'' açıkladıklarını belirterek, buna tepki gösterdi.

''Kamu otoritesinin hep kendi kontrollerinde olduğunu düşünen zihniyetlerin toplum mühendisliğine soyunmak yerine neden dünyada ilk 500 üniversite arasında Türk üniversitelerinin bulunmadığını sorgulamaları gerektiğini'' ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet Türkiyesi'nin sağa sola çatan, çatacak muhit bulamadığında kendi arasında çatışan dokunulmaz bazı kurumları, Demokles'in Kılıcı görevini üstlenip, muhataplarının beyinlerinde boza pişirip diken üstünde oturtmaktadır. Gündemden düşmeyen YÖK ve kurum kaynaklı sorunlar, 27 yıldan beri bu milletin ilgili kişi ve kurumlarının tepesinde Demokles'in Kılıcı gibi asılı durmaktadır.

Sürekli şikayetçi oldukları ve cunta anayasası olarak niteledikleri anayasayı değiştirme fırsatını bulan hükümet, mevcut taslakta yalnızca koordinasyon ve planlama görevi ile sınırlı tuttuğu YÖK kurumunu tamamen ortadan kaldırmalıdır. Üniversitelere mali özerklik verilmelidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber